ŘEZY
JABLKO PUDINKOVÉ ŘEZY Z LISTOVÉHO TĚSTA
500 g listové těsto,240 g piškoty,1 kg nastrouhaná jablka,1 bal.skořicový cukr,
1 lžička citronová šťáva,3 lžíce kr. cukr,1,2 l mléko,3 bal.vanilkový pudink,6 lžic kr. cukr,1 vejce
Z listového těsta si vyválíme 2 pláty těsta o velikostiplechu (30 x 40 cm). Jedno těsto si položíme na papírem vystlaný plech na pečení (plát těsta je umístěn tak, aby překrýval i kraje).
Na těsto umístíme těsně vedle sebe piškoty. Posypeme je cukrem a pokapeme citronovou šťávou. Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a navrstvíme na piškoty.
V mléce, do kterého jsme přidali cukr si uvaříme pudinky a ještě horký nalijeme na jablka.
Vyválený druhý plát těsta položíme na pudink, popícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.
Takto připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca 30 - 35 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme na řezy
VRSTVENÉ JABLKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ
hrnek krupice,hrnek hladké mouky,hrnek cukru,balení prášku do pečiva,balení vanilkového cukru,jablka zbavená jadřince nastrouhaná,skořice dle chuti, olej na vymazání formy,strouhané máslo dle potřeby.
Všechny suché přísady si smíchejte ve větší míse.
Formu na koláč vymažte olejem/máslem a vysypejte moukou.
Na dno nasypejte tolik moučkové směsi, aby nebylo vidět.
Na směs dejte nastrouhaná oslazená jablka.
Opět přidejte moučnou směs, dokud jablka nebudou vidět. Tenhle postup opakujte talk dlouho, dokud nevypotřebujete všechna jablka a moučnou směs.
Dejte do trouby a nechte péct 40 minut na 190°C
ŘEZY JABLÍČKOVÝ VÁNEK (recept Andrey Paskerové))
300 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g hery nebo másla, 1 vejce, prášek do pečiva
Všechny suroviny spojíme dohromady, vznikne těsto jako linecké. Vyválíme do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem. Na směs nastrouháme 1 kg jablíček, a dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. Asi po 20 minutách vyjmeme z trouby a zalijeme uvařeným pudinkem (3/4 l mléka, 2 pudinky, 3 lžíce cukru), na pudink navrstvíme sníh ze 3 bílků (3 bílky a 100g moučkového cukru) a dopečeme při 200 st. asi 10 minut.
BABIČČINY BOŽSKÉ SMETANOVÉ ŘEZY
TĚSTO:
400g hladké mouky,200 g tuku, 150g cukru moučka,špetka soli, 2-3 lžíce mléka, 1 vejce
KRÉM:
600 ml zakysané smetany,2 balíčky vanilkového pudinku,150g cukr krystal,500 ml mléka, 1 citron- kůra i šťáva
Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty (můžete máslo zaměnit za margarín, ale s máslem je to mnohem chutnější), přidáme i moučkový cukr, špetku soli, vajíčko a zpracujeme hladkou kuličku těsta. Pokud je nutné, přidáme i 2-3 lžíce mléka. Záleží na velikosti vajíčka a na tom, jak je těsto po vypracování tuhé. Mělo by se dát pěkně válet, nemělo by se trhat.
Zpracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme bokem vychladnout. Po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu a šťávu (i kůru pro chuť) z jednoho citronu.
Těsto vyjmeme z chladničky a rozdělíme ho na polovinu. Jednu polovinu rozválíme na velikost plechu (20x30 cm), přendáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme smetanový krém. Zakryjeme ho druhou polovinou těsta a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu, ale sledujeme.Necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.
ŘEZY ESKYMÁČEK
12 lžic hrubé mouky, 9 lžic krupicového cukru ,4 vejce ,2 lžíce kakaa ,1/2 prášku do pečiva ,3/4 l mléka, 2 kokosové pudinky ,1/2 másla ,3 lžíce cukru krystal ,1 zakysaná smetana
Vejce si ušleháme s cukrem, přidáme kypřící prášek, kakao a mouku a umícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C zhruba 15 minut.
Mezitím, co se nám bude korpus péct a chladnout, si připravíme náplň: z mléka, cukru a pudinkových prášků si uvaříme pudink, který poté necháme vychladnout. Do studeného pudinku zašleháme máslo a zakysanou smetanu.Hmotu rozetřeme na již upečený korpus a přestříkáme čokoládou.
ŘEZY HRK HRK
Na těsto : 1,5 hrnku polohrubé mouky ,1 hrnek cukru, 0,5 hrnku mléka ,0,5 hrnku oleje, 2 vejce ,1 prášek do pečiva ,trochu kakaa. Na krém: 1 šlehačka modrá v kelímku, 1 ztužovač do šlehačky, 2 plechovky kompotovaných mandarinek i se šťávou ,1 vanilkový puding bez vaření (dr.Otker)
Všechny suroviny na těsto si smícháme a dáme na plech upéct a pak necháme vychladit.
Mezitím si uděláme krém tak, že si dáme všechny suroviny do uzaviratelné misky a několikrát protřepeme. Jestli chceme mít tužší krém, dáme do něj šťávu jen z jedné plechovky mandarinek.
ŽRAVÉ ŘEZY
4 vejce,120 g krupicového cukru,1 sáček vanilinového cukru,1 lžička citronové kůry
120 g polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečiva
Na náplň:
2 mandarinkové kompoty (hmotnost 314 g), slité
1 kelímek šlehačky, 2 kelímky krémovité zakysané smetany (čím hustší, tím lepší),2 lžíce krupicového cukru
Na želé:
2 balení vanilkového pudinku,šťáva z obou mandarinkových kompotů, doplněná vodou do objemu 750 ml,2 lžíce krupicového cukru
1. Šlehejte vejce s cukrem
Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěchejte!
Připravte těsto
Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
A teď náplň
Ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.
Želé nakonec
Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň a dejte do chladu ztuhnout
Krém: V mléku uvaříme puding a ještě do horkého zašleháme máslo a poté přidáme tvarohy a rum a ještě našleháme.Krém naneseme na vychladlé těsto.
Poleva: Rozpustíme čokoládu a pak do ní vmícháme zakysané smetany. Naneseme na krém.
200 g cukru moučky,200g polohrubé mouky,1/2 hrnku kávy (silná)
1 balení čokolády (hořká,na vaření), 3 balení pudinkového prášku (banánový),1/2 balení piškotů,750 ml mléka,400 ml zakysané smetany,4 vejce,3 banány
200 ml,mléka,320 g hl. mouky,1 bal.prášek do pečiva,3 PL kakaa
Krém:250 ml mléka,1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku,2 PL cukru,250 g tvarohu v papíru,400 g zakysané smetany,2 bal.vanilkové cukry,250 ml smetany na šlehání,100 g nastrouhané tmavé čokolády,banány
Postup přípravy
Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme na světlou pěnu.
Potom vmícháme mléko a mouku s pdp a kakaem, nakonec pevný sníh z bílků.
Plech 35x25 jsem si vyložíla papírem a pekla asi 20 minut na 200 st.
Uvaříme si pudink dle návodu a necháme vystydnout, pak přimícháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, čokoládu a do tuha vyšlehanou smetanu.
Upečený a vychladlý korpus vydlabejte tak, aby zbylo asi 1cm vysoké dno a 1cm vysoké okraje.
Vnitřek pokladte asi čtyřmi banány, potřete krémem a vršek zasypte rozdrobeným vydlabaným korpusem. Přes noc chladit v lednici
250 g máslo,2 ks vejce,1 bal.prášek do pečiva
špetka sůl,1 ks citron - kůra,1 bal.vanilkový cukr,
1 kg jablka,,cukr podle chuti,skořice,dětská krupice (cca 2 lžíce)
Připravíme si plech na pečení o velikosti 24 x 36 cm. Dno důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Nejdříve si připravíme nádivku. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do hrnce. Přidáme cukr, skořici a dusíme do měkka na mírném ohni. Když máme jablka měkké, odstavíme přidáme krupici a promícháme. Necháme vychladnout.
Všechny suroviny na těsto zpracujeme - kysanou smetanu dáváme po částech (abychom to nepřehnali - záleží na hustotě zakysané smetany, jedna je řidší, jedna je hustší, proto opatrně). Těsto zpracujeme do kuličky, kterou rozdělíme na 2 části a rozválíme.
Rozválení plát těsta uložíme na dno plechu, navrstvíme jablka, které stlačujeme v rukou, abychom se zbavili přebytečné šťávy a položíme druhý plát těsta. Propícháme vidličkou a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 40 - 50 minut. Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.
Na karamelovou náplň:
750 ml mléka,2 bal.karamelové pudinky,cukr moučka dle chuti,
1 ks celé máslo (250g)
Dále budeme potřebovat:
2 x 250 ml smetany na šlehání,2 bal.ztužovače,cukr dle chuti
Na karamelovou polevu:
250 g cukru krupice,250 ml smetany na šlehání
Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak najednou přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut).Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka, každé řádně vymícháme a až pak dáme další.
Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozdělené na poloviny. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut. Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne.
Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka a necháme vychladnout. Pak vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně přidáváme uvařený zchladlý pudink. Dosladíme dle chuti.Vyšleháme do tuha šlehačku se ztužovači a cukrem.
Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou.
Poleva:
Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, vzkypí to! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí (když to bude hodně husté, přilijte ještě trochu horké smetany). Ihned nalijte na větrník a dejte chladit do lednice
7 vajec, 1,5 hrnku cukru krupice nebo krystal ,6 lžic teplé vody ,2 hrnky pomletého máku ,2 hrnky polohrubé mouky ,1 prášek do pečiva
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva.
Kdo chce, může šlehat celé vejce s cukrem do pěny a potom přidat ostatní ingredience.
Pečeme na pečícím papíře na 170-180°C ,až povrch zezlátne a těsto se i s pečícím papírem oddělí od stěn plechu.
Po zchladnutí piškot rozřízneme po délce na dva pruhy a každý pruh vodorovně prořízneme na dva pláty.(Viz foto). Jde to dobře.
Vzniknou nám dva rozřízlé pláty, u každého potřeme spodní díl marmeládou a naplníme krémem vanilkovým a kakaovým.
Povrch spojených plátů polijeme citrónovou polevou a ořechovou posýpkou .
MALINOVÉ ŘEZY
Náplň:malinový džem
Poleva
2 žloutky,60 g moučkového cukru,20 g vanilkového extraktu,1 lžička citronové kůry
Na ozdobu
100 g nahrubo nasekané rozinky nebo sultánky
100 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí
Mouku, máslo, cukr, vanilkový extrakt a vejce ušleháme dohladka. Připravíme si čtyři stejně velké plechy, které vyložíme pečicím papírem.
Těsto nalijeme na plechy a pečeme v troubě, předehřáté na 180 °C dozlatova.
Ještě vlažné pláty poskládáme na sebe tak, aby mezi každým byla vrstva marmelády.
Ze žloutku, cukru, vanilkového extraktu a citrónové kůry si připravíme polevu, kterou pokryjeme poslední plát. Na vrch nasypeme rozinky a vlašské ořechy.
Moučník dáme ještě na 5 minut do chladnoucí trouby.
Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny, vyválíme dva stejné pláty. 1. plát upečeme vcelku na plechu s pečicím papírem při teplotě 200°C a pečeme cca 10 minut. Plech použijeme menší nebo klidně i větší, ale zmenšíme velikost pečicího papíru asi tak na vel. 37x23 cm.
Plát těsta po rozválení a přenesení na plech s pečicím papírem rozdělíme radýlkem na stejně velké čtverce a upečeme stejným způsobem jako 1. plát. Já jsem jich měla 12.
Dáme se do přípravy tmavého těsta: v robotu nebo ručním šlehačem vyšleháme do husté pěny žloutky s moučkovým cukrem. Zvlášť v misce smícháme všechny sypké ingredience, tzn. mouku, kypřící prášek, kakao a jemně nastrouhané ořechy.
Tuto sypkou směs vmícháme na střídačku s pevně vyšlehaným sněhem z bílků do žloutkové pěny. Pracujeme se stěrkou nebo vařečkou, už nepoužíváme šlehač.
Těsto nalijeme na stejně velký plech, na kterém jsme pekli listový plát. Troubu si předehřejeme na 160°C a pečeme asi 15 min. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo.
Zatímco nám chladnou všechna upečená těsta, připravíme si kaši: smícháme cukr s moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Chvilku provaříme, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Změklé máslo si překrájíme na malé kousky a vymícháme v robotu nebo ručním šlehačem doběla. Nyní po částech přidáme chladnou kaši a vyšleháme do hladkého krému. Můžeme přidat pár kapek rumové esence.
Polovinu krému rozetřeme na spodní listový plát, na ten pečený vcelku. Na vrstvu bílé náplně přiklopíme kakaový plát (jsou to nervy, ale jde to) a potřeme zbývajícím krémem. Na ten naskládáme upečené listové čtverečky nebo, jako v mém případě, obdélníčky. Polštářky do vrstvy krému trochu zatlačíme, po sněžíme moučkovým cukrem a můžeme dozdobit kakaem.
TVAROHOVÉ ŘEZY S ŽELÉ
3 vejce ,1 hrnek oleje ,1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka ,2 hrnky polohrubé mouky, 2 dkg kakaa ,1 prášek do pečiva ,2 tvarohy, 2 jahodové pudinky
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao.
Postupně přiléváme olej a mixérem na nejnižší otáčky šleháme, postupně přidáváme otáčky na nejvyšší.
(Buchta by měla být hodně tmavá, proto dávám kakao podle oka)
Pečeme v troubě asi 30-40 minut.
(Podle zkušeností s vlastní troubou)
Necháme buchtu mírně zchládnout a potřeme tvarohem. (2 tvarohy + cukr + vanilek)
Nakonec uvaříme v 1 litru vody dva pudinky s cukrem. (Pro lepší chuť přidáme trochu sirupu nebo šťávy z ovoce - o to méně vody)
Zalijeme buchtu a necháme v chladu ztuhnout.
Poléváme pomalu a opatrně, poleva je horká a mohlo by se stát, že do tvarohu udělá cestičky.
MRKVOVÉ ŘEZY
180 g polohrubé mouky,180 g hladké mouky,1/2 prášku do pečiva,100 g moučkového cukru,130 g na jemno nastrouhané mrkve,1 žloutek,125 g másla (nakrájeného na kousíčky),špetka soli,1 lžička citronové kůry a nebo esence,1 lžička vanilkové esence
Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu,1 zakysaná smetana (200g)
100 g moučkového cukru,1/2 vanilkového pudinkového prášku,1 žloutek
1 lžička citronové kůry a nebo esence
Ručním mixérem zamícháme
Těsto rukou zpracujeme a vložíme na půl hodiny do mrazáku. Pak dvě třetiny nahrubo nastrouháme na dno vymazaného a moukou vysypaného malého plechu (32x22cm). Potřeme tvarohovou náplní a postrouháme zbylým těstem. Pečeme asi 35-40 minut na 170 stupňů.
HRNÍČKOVÉ OVOCNÉ ŘEZY
2,5 hrnku polohrubé mouky,2,5 cukr krupice, 0,5 hrnku oleje ,2 hrnky mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, meruňky nebo jiné ovoce ,1 vanilkový cukr, asi 2 lžíce strouhanky
Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny.
Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.
Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a asi 10 minut zapečeme na 180°C.
Pak opatrně vyndáme z trouby, naklademe meruňky, které posypeme vanilkovým cukrem a strouhankou, zalijeme zbytkem těsta a pečeme ještě asi 30-40 minut na 170°C. Koláč raději hlídáme, každá trouba peče jinak.
DOMÁCÍ PERNÍK HRNKOVÝ
2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku hladké mouky 1 hrnek cukru krupice nebo krystal 2 lžíce kakaa 1 prášek do perníku 1/2 prášku do pečiva 1 skořicový cukr hrst vlašských ořechů 1/2 hrníčku oleje 1 vejce 2 lžíce medu 2 lžíce rumu citrónová kůra 250-350 ml mléka - dle potřeby, těsto musí být lité
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
Pak k nim přidáme všechny ostatní suroviny a smícháme v lité těsto.
Pečeme na 175°C cca 20minut.
Je opravdu vláčný a výborný, uvidíte že se po něm jen zapráší.
Můžete potřít marmeládou a posypat kokosem nebo čokoládovou polevu. A kdo chce může i rozříznout a natřít marmeládou uvnitř
KINDER MLÉČNÝ ŘEZ
DOBRÉ ŘEZY HRNKOVÉ
Všechny suroviny na těsto zpracujeme, kromě 2 lžic kakaa a mléka.
Polovinu těsta dáme na vymazaný a vysypaný pekáč či plech.
Do druhé poloviny přidáme kakao a mléko a nalijeme na světlé.
Po upečení dáme navrch polevu(suroviny pouze utřeme dohromady).
PUNČOVÉ ŘEZY - JEDNODUCHÝ RECEPT
300 g polohrubá mouka, 200g cukr krystal, 1 prdopeč,4 vejce, 250 g rozpuštěné máslo, 1 šlehačka
Nejprve si vyšleháme celá vejce s cukrem do hladka. Pridáme rozpuštěné maslo, šľahačku, a nakonec mouku s prdopečem. Těsto rozdělíme na dva díly, první světlý díl nalijeme do hlubšího plechu, do druhého dílu dáme pár kapek potravinářského barviva a rozetřeme na světlý díl..Pečeme v troubě na 180 s t. asi 25 minut.
Vyndáme z trouby propícháme špejlí, a na horké nalijeme 300-350 ml sirupu jakéhokoliv s rumem, nakonec nalijeme polevu - 250 práškového cukru, 3 lžíce horké vody,, 2 lžíce citronové štávy, a dáme do lednice ztuhnout.
MERUŃKOVÉ ŘEZY - HENDRIETA
7 vajec ,šťáva z 1/2 citrónu, 200 g jemného krystalového cukru, 180 g polohrubé mouky, Náplň : meruňková marmeláda ,1 balíček dětských piškotů, 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rumu, 1 litrová sklenice meruňkového kompotu i se šťávou,Krém : 5 vajec 200 g cukru 300 g másla
Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme.
Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě - 180 stupňů cca 10 minut, vyzkoušíme špejlí. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto meruňkovými povidly.
Rovnoměrně rozetřeme náplň, potřeme krémem a vrch koláče ozdobíme čokoládovou polevou.
Náplň: Sklenici meruňkového kompotu i se šťávou smícháme s nadrcenými dětskými piškoty, sekanými ořechy, rozinkami a rumem. Vše smícháme a necháme v chladničce odležet.
Krém: Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Po vychladnutí je přimícháme po lžících do utřeného másla.
HRABĚNČINY ŘEZY
150 g moučkového cukru
250 g Hery
…vyšlehat do pěny a přidat
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
…promíchat šlehačem a pak nejlépe rukou
Vznikne tužší těsto. Kousek těsta (asi jako pěst) dáme do lednice ztuhnout. Zbytek těsta rozválíme na plech vyložený pečícím papírem, na těsto nastrouháme jablka, potřeme „sněhem“ (ze 4 bílků vyšleháme sníh a všleháme 150 g moučkového cukru) a nastrouháme zbytek těsta, které jsme si dali ztuhnout do ledničky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40 min.
BEZLEPKOVÉ MÍŠA ŘEZY
Těsto:
185 g tmavé čokolády ( aspoň 60-70%)
185 g másla + na vymazání formy,3 vejce
310 g třtinového cukru ( může být i krupicový)
2 lžíce oleje ( rostlinného či kokosového)
100 g bílého jogurtu,220 g mouky Schar mix B
1 prášek do pečiva,45 g kakaa,1/2 lžičky jedlé sody,Špetka soli
Tvarohový krém:
500 g měkkého tvarohu v kostce
2-3 lžíce medu,400 ml smetany na šlehání
Poleva:
100 g tmavé čokolády
Čokoládu, máslo a 135 ml vody, necháme rozpustit v menším hrnci. Musíme často míchat. Vznikne nám hladká směs. Ve větší misce smícháme vejce, cukr a olej do pěny. Přilejeme vychladlou čokoládovou směs a jogurt a dobře prošlehejte. Mouku, prášek do pečiva, kakao, jedlou sodu a sůl promíchejte v jiné misce a pak postupně zašleháme do čokoládové směsi. Vznikne nám hladké těsto. Malý plech si vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem a vylijeme do něj těsto. Pečeme 40 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
Krém – Do větší mísy dáme tvaroh a osladíme medem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme smetanu, tak aby byla zapracovaná, ale krém nezřídl. Na vychladlé těsto naneseme krém.
Poleva- rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Čokoládu nakonec vylijeme na krém. Řezy pak necháme vychladnout v lednici.
LISTOVÉ ŘEZY S KRÉMEM
500 g listového těsta ,hladká mouka na vál,600 ml mléka,120 g cukru krupice,2 balíčky vanilkového pudinku v prášku,100 g másla,3 lžíce meruňkového kompotu (Poleva)šťáva z 1/2 citronu,150 g moučkového cukru (prosátého)1-2 lžíce horké vody
Těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme na stejný rozměr.
Jeden díl necháme vcelku a druhý díl podélně rozkrájíme na pruhy.
Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením propícháme vidličkou.
Pečeme asi 20 minut při 200°C dozlatova.
Necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Pak ho rozšleháme a zašleháme do něj změklé máslo. Můžeme dochutit vanilkovou trestí.
Krém natřeme na celý upečený díl, navrch položíme upečené pruhy, které potřeme zavařeninou.
Z citronu, moučkového cukru a horké vody ušleháme hladkou polevu a naneseme ji na moučník. Necháme několik hodin v chladu ztuhnout a potom nakrájíme na kostky.
JAHODOVÉ ŘEZY SE SMETANOU A ŽELATINOU
Cukr, žloutky, horká voda se ušlehá do pěny, opatrně po troškách přisypáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem. Pečeme do zrůžovění cca. 10 min dle typu trouby.
Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím si připravíme krém, smetanu ušleháme do tuha a pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem dle chuti. Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.
Nakonec přelijeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu. Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne
LINECKÉ ŘEZY S POVIDLY
Vypracovat hladké těsto a uložit na půl hodinky do lednice. Pak rozdělit na dvě poloviny, rozválet na velikost velkého plechu, každou placku uložit zvlášť na plech (jednu jsem pekla v hlubokém a druhou uložila na obrácený mělký plech, aby mi potom při skládání řezů šla pěkně sesunout). Oba pláty těsta propíchat vidličkou, poklást v rozestupech malými kopečky povidel a mezi ně pak natřít bílkový sníh, uhladit, posypat plátky mandlí a péct 20-25 minut na 160 stupňů.
Vychladlé spojit krémem, vršek ozdobit čokopolevou a nechat v lednici pěkně rozležet.
Sníh: Ušlehat bílky se špetkou soli, poté po částech přišlehat cukr a Solamyl.
Krém: 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce krystalu, 2 lžíce Solamylu, 3 lžíce hladké mouky, 500ml mléka, 200g změklého másla.
Z mléka, cukrů, žloutků, mouky a Solamylu uvařit hustý pudink a nechat vychladnout. Vyšlehat máslo do pěny a po částech přišlehat vychladlý pudink.
LITÁ BUCHTA S BROSKVEMI
REBARBOROVÉ ŘEZY
180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
1⁄2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1⁄4 lžičky soli
170 g změklého másla- nakrájeného na kousky
Na náplň
200 g rebarbory- nakrájené na kousky
250 g jahod- nakrájených na plátky
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
Do hrnce nasypeme nakrájenou rebarboru, nakrájené jahody, prispypeme trochu cukru, přidáme citrónovou šťávu a necháme chvilku prohřát na mírném ohni, až
rebarbora změkne. Mezitím do zbylého cukru přimícháme škrob nasypeme do hrnce s rebarborou a jahody a chvilku prohřejeme.
Těsto:
Do velké mísy nasypeme ovesné vločky, mouku, cukr, kypřicí prášek, trochu soli a změklé máslo. Ručně vypracujeme těsto. Trochu si odebereme na drobenku. Těsto přeneseme na plech vyloženým pečicím papírem a lžící namačkáme do všech koutů.
Na těsto rozetřeme náplň z rebarbory a jahody a nakonec posypeme celý koláč drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 35 minut.
TVAROHOVÉ ŘEZY S POVIDLY
Těsto:
½ másla (125 g)
1 hrnek moučkového cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
Tvarohový koláč s povidly – před vložením do trouby
Náplň:
½ kg měkkého tvarohu
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový pudinkový prášek
1 vanilkový cukr
1 vejce
Mléko podle potřeby
– vyšlehat
Dále: malou skleničku povidel (300 ml)
Příprava těsta: nejprve si vyšleháme změklé máslo, vejce, moučkový a vanilkový cukr do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a vyšleháme hladké těsto.
Vyšší plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme půl těsta a rozetřeme. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, pak zbytek těsta a na těsto s malou lžičkou nandáme povidla. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 30 min
150 g hladká mouka
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr.Oetker
150 g máslo - změklé
3 vejce
150 ml mléko polotučné
Na náplň:
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr.Oetker
500 ml mléko polotučné
3 zarovnaných PL cukr
750 g zakysaná smetana
1 kg směs lesní ovoce (ostružiny, maliny, rybíz, borůvky)
2 balíčky Dort-želé červené Dr.Oetker
250 ml šťáva jablečná (nejlépe 100%)
250 ml voda
4 zarovnaná PL cukr
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Doba pečení: asi 20 min.
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného míchání necháme zchladnout.
Do vlažného pudingu zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni zakysanou smetanu. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnout.
Na náplň naneseme ovoce. Dort-želé připravíme se šťávou, vodou a cukrem podle návodu na obale a ovoce vlažným želé opatrně zalijeme. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
HRABĚNČINY ŘEZY SE ŠVESTKAMI A SKOŘICÍ
450 g hladké mouky 1 Hera máslová příchuť 130 g moučkového cukru 3 žloutky
Náplň
1 kg vypeckovaných švestek podle chuti skořice 3 bílky 4 lžíce moučkového cukru hrst posekaných vlašských ořechů (nemusí být)
Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, jež 1/3 strčíme na půl hodinky do mrazáku. Zbylé těsto vyskládáme do formy a mírně přitlačíme.
Na těsto poklademe vypeckované švestky, zasypeme je lehce skořicí, posypeme posekanými ořechy. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který uhladíme nahoru na švestky. Zmrzlé těsto nastrouháme na sníh a dáme péct na 30-40 minut do vyhřáté trouby na 180°C.
VYZKOUŠELA JSEM A MOC CHUTNALY
PUNČOVÉ ŘEZY
300 g polohrubé mouky
3 lžíce vody (horké)
1 dl šťávy (z rybízu)
4 lžíce rumu
1 balení kypřicího prášku
5 vajec
1 Hera
1 smetana ke šlehání
3 balení pudinkového prášku
Rozehřejeme Heru, necháme vychladit a přilejeme k ušlehané směsi z vajec,cukru a šlehačky. Postupně přidáváme pol.mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme do 3 talířů: 1.talíř těsto + 1 vanilkový pudink 2.talíř těsto + 1 kakaový pudink 3.talíř těsto + 1 malinový pudink Lžící na plech dáváme střídavě hromádky.Upečené a horké polijeme šťávou rybízovou 1 dl s 1 dl rumu. Nakonec dáme polevu z cukru 300 g,3 lžíce horké vody a 3 lžíce rumu.
50 g tuku Iva
2 lžíce včelího medu
3 pol.lžíce mléka
1 lžička sody
150 g moučkový cukr
To vše dát do hrnce a na mírném ohni 5 minut stále míchat, ale nesmí se vařit ani bublat . Pak přidat 200g hladké mouky ca znovu 5 min.míchat , tento proces opakujeme ještě 2x ... Takže mouky celkem 600g Emotikona wink;) ...pak těsto rozdělíme v hrnci na 4 díly, každý vyválíme na tenký plát ( udržujte pořád v teple, těsto nesmí vychladnout ) plát dame ba vymazaný plech a pečeme cca 5 minut v předehřáté troubě na 180 st. Sundat z plechu ještě za tepla.
Krém:
3 vanilkové pudinky, uvařit v 600 ml mléka se 2 pol.lžícemi cukru. Uvařit, vychladím a vyšlehat s 250g másla.
4 vejce,180 g cukru moučka,100 ml oleje,200 ml mléka,
250 g polohubé mouky
Krém
800 ml mléka,2 jahodové pudingy
2 lžíce změklého másla,2 lžíce cukru ,
1 tvaroh ve vaničce
Želatina
2ks Dortové želé červené
400 ml vody,5 lžic cukru
Postup
Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4cm). Poté si předehřejeme troubu na 180C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Krém si připravíme zcela jednoduše. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, změklé máslo, pudingové prášky a uvaříme hustý puding. Do horkého pudingu vmícháme jeden tvaroh a poté ihned natřeme na upečený korpus.
Nakonec jen ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky a zalijeme želatinou (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce). Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit. Před podávání nakrájíme řezy a můžeme servírovat.
RYCHLÉ SMETANOVÉ ŘEZY(od Danulky Vašíčkové)
Těsto: 5 vajec, 120g krystalu, 120g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1/2 balíčku citronové kůry Finesse (Dr. Oetker), 2 lžíce rumu, špetka soli. Ze žloutků, poloviny množství cukru a vanilkového cukru ušleháme hustou pěnu, přidáme mouku, citr. kůru, rum a nakonec sníh z bílků, druhé poloviny cukru a špetky soli. Hotové těsto pak natřeme na vymazaný plech a pečeme cca 15 minut na 180 stupňů. Necháme vychladnout, potřeme Nutellou, pak smetanovým krémem a vršek dozdobíme šlehačkou (já použila 2 sáčky instantní a 200ml vychlazeného mléka) a čokoládou (já použila už hotové hoblinky z Lidlu).
Krém: 400g zakysané smetany, 400g smetany ke šlehání (2 kelímky, 31%), 4 lžíce moučkového cukru, 1 pudink bez vaření Créme Olé (Dr. Oetker.). Vše jen v míse asi minutku prošleháme.
Hotové necháme v lednici zatuhnout.
PIŠKOTOVÉ ŘEZY S TVAROHOVÝM KRÉMEM
(od Kateřiny Rusínové)
Na
korpus:
200 g moučkového cukru
4 ks vejce
100 ml oleje
100 ml mléka
290 g polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
Na krém:
500 g tučného tvarohu
200 ml vaječného likéru
2-3 lžíce moučkového cukru
2 kelímky 40% smetany ke šlehání
A ještě:
cca 500 g drobného ovoce (jahody, maliny...) čerstvé nebo mražené
2 sáčky dortové želatiny červené Dr. Oetker
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem.
Nalejeme do pečícím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 minut. Na mřížce necháme zcela vychladnout.
Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém.
Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.
JABLKOVÝ KREMEŠ
polohrubá mouka 150 g,moučkový cukr 150 g,vejce 5 ks, prášek do pečiva 1/2 balíčku,voda 3 lžíce
Ingredience jablíčková náplň:
oloupaná nastrouhaná jablka 1000 g
vanilkový cukr 1 balíček
cukr krupička podle potřeby
mletá skořice
Ingredience pudinková náplň:
mléko 700 ml
vanilkový pudink 2 ks
cukr moučkový 100 g
máslo 200 g
smetana ke šlehání 400 ml
strouhaná čokoláda na zdobení nemusí být
Postup přípravy:
1.) Nejdřív si připravíme jablíčkovou náplň smícháním všech ingrediencí
2.) Plech na pečení vyložíme alobalem, který také tence potřeme vrstvou rozpuštěného másla. To proto, aby se nám alobal po upečení lépe sloupával. Na alobal navrstvíme jablíčkovou náplň, je dobré vymačkat z ní přebytečnou šťávu
3.) Teď připravíme těsto. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu, znovu šleháme. Ušleháme z bílků tuhý sníh. Do žloutkové směsi lehce přimícháváme bílkový sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejeme na jablíčkovou náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na cca 180°C
4.) Uvaříme pudink z mléka a vanilkového pudinku. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem. Až pudink vychladne, pomalu přišleháme k němu máslo
5.) Až těsto vystydne,překlopíme ho, odstraníme alobal, namažeme na něj pudinkovou náplň. Poslední vrstvou bude našlehaná smetana ke šlehání. Kdo chce, může moučník přizdobit strouhanou čokoládou.
CHYTRÝ KOLÁČ (do trouby vložíte jedno těsto a vyndáte dezert s třemi vrstvami- od Jarmilky K.)
250 g másla, 250 g polohrubé mouky, 1 litr mléka, 10 vajec,250 g cukru, 2 lžičky vanilkového aroma, špetka soli.
Máslo dáme před přípravou rozpustit. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, hmota by měla zdvojnásobit svůj objem.Postupně přidáváme vychladlé máslo, mléko a vanilkové aroma. Za stálého šlehání přidáváme mouku, Z bílků ušleháme sníh a postupně ho vmícháme do žloutkové hmoty.
Vylijeme těsto na plech o velikosti 30x40 cm, vymazaný a vysypaný.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut na 175 st.(při pečení se mohou objevit i praskliny.Když zákusek vychladne vložíme jej do ledničky a podáváme jej dobře vychlazený.
Komentáře
Přehled komentářů
https://16olimp.com/ - cocaine
https://16olimp.com/ - Betting events: soccer, tennis, boxing, basketball, virtual football, totalizer and other sports. The highest odds! Big odds!
https://16olimp.com/ - продам кокоин
English language including English texts
(AndresMobia, 14. 7. 2023 21:04)
https://16olimp.com/ - cannabis
https://16olimp.com/ - Betting events: soccer, tennis, boxing, basketball, virtual football, totalizer and other sports. The highest odds! Big odds!
https://16olimp.com/ - продам гашиш
learning website. The website English English language offers learners texts
(RichardNoima, 14. 7. 2023 21:03)
https://16olimp.com/ - heroin
https://16olimp.com/ - Betting events: soccer, tennis, boxing, basketball, virtual football, totalizer and other sports. The highest odds! Big odds!
https://16olimp.com/ - продам кокоин
Этот год запомнится на долгие времена
(OspOQTRhFr, 13. 7. 2023 15:45)Этот год запомнится на долгие времена https://senler.ru/a/2d0za/5job/534556554-fkKMcoMbkm8 https://mail.ru recepty-peceni-vareni.estranky.cz
sell-buy pineapple wholesale psixotrop dorilar
(HenryKeemy, 12. 7. 2023 23:13)Форум Skladchina дает уникальную возможность приобретения информационных продуктов: тренинги, курсы, семинары, вебинары, записи марафонов, https://складчина.com/
sell-buy pineapple wholesale Kuldok egy adag hasist
(HenryKeemy, 12. 7. 2023 22:34)Форум Skladchina дает уникальную возможность приобретения информационных продуктов: тренинги, курсы, семинары, вебинары, записи марафонов, https://складчина.com/
enviar un lote de hachis
(ThomasGreda, 12. 7. 2023 15:48)Форум Skladchina дает уникальную возможность приобретения информационных продуктов: тренинги, курсы, семинары, вебинары, записи марафонов, https://складчина.com/
drogas psicotropicas
(ShelbyLot, 12. 7. 2023 15:07)Инфо продукты: видео курсы, видео уроки, тренинги, аудио курсы. Форум «Складчик» Безопасные складчины. Лучший сервис. https://skladchik.one/
Uso del agregador para su plataforma de software gaminator
(Donaldcooxy, 12. 7. 2023 14:54)Инфо продукты: видео курсы, видео уроки, тренинги, аудио курсы. Форум «Складчик» Безопасные складчины. Лучший сервис. https://skladchik.one/
hasis a targyalason
(ThomasGreda, 12. 7. 2023 14:53)Форум Skladchina дает уникальную возможность приобретения информационных продуктов: тренинги, курсы, семинары, вебинары, записи марафонов, https://складчина.com/
Kuldok egy adag hasist
(ShelbyLot, 12. 7. 2023 14:42)Инфо продукты: видео курсы, видео уроки, тренинги, аудио курсы. Форум «Складчик» Безопасные складчины. Лучший сервис. https://skladchik.one/
Software para sitios интернет de casinos
(Donaldcooxy, 12. 7. 2023 14:26)Инфо продукты: видео курсы, видео уроки, тренинги, аудио курсы. Форум «Складчик» Безопасные складчины. Лучший сервис. https://skladchik.one/
Интернет магазин цифровых товаров - Bitma
(Bitmapem, 12. 7. 2023 10:48)
Магазин цифровых товаров: скрипты, origin аккаунты, бухгалтерия, игры, ключи активации, спорт, VPN, юридическая литература и пр.
https://bitma.ru
На сайте "Bitma" вы можете приобрести любой цифровой товар. "Bitma" является торговой площадкой с мгновенной доставкой товара. Доступ ко всем товарам вы получаете сразу же после оплаты - вам не придется ждать ни минуты, чтобы начать пользоваться оплаченным товаром.
https://bitma.ru
From blocked manholes to leaking dishwashers, our team is equipped to handle a wide range of plumbing issues efficiently.
(KerryHah, 11. 7. 2023 23:49)Moved Permanently https://www.pinterest.com/CharltonPlumbers/ - More info!
Услуги По Уборки Квартиры
(Georgebal, 11. 7. 2023 5:01)
Клининговые компании для решения поставленных целей и идей прибегают к использованию разных типов чистки https://getclean.guru/nanesenie-pokryitiya-polimernogo
Все зависит от глубины, характера, масштабов загрязнений https://getclean.guru/obespylivanie-posle-remonta
Выделяют следующие типы чистки:
УСЛУГИ Поддерживающая уборка Генеральная уборка Уборка после ремонта Моем шкафы Пропылесосим пол и ковры Моем полы и плинтусы Протираем пыль на всех доступных свободных поверхностях Моем дверные ручки Протираем осветительные приборы Протираем и моем зеркала Моем в труднодоступных местах, отодвигаем мебель Моем шкафы сверху Избавляем от строительной пыли потолок, стены и пол Удаляем следы скаски, скотча, штукатурки https://getclean.guru/kompleksnaya-uborka-kvartiry
Однозначного определения, что такое клининг-компании нет https://getclean.guru/uborka-chastnogo-doma
Это может быть небольшая фирма, узконаправленная работа по обслуживанию домохозяйств с минимальным набором услуг https://getclean.guru/himchistka-divana
А может быть клининговая компания, которая работает на всей территории страны https://getclean.guru/uborka-ofisnyh-pomeshchenij
И все это при том, что стоимость клининговых услуг остается на довольно доступном уровне, позволяя практически каждому воспользоваться трудом профессиональных уборщиков https://getclean.guru/mojka-markiz
В Владельцы клининговой компании Андрей и Максим Первоначальные вложения в бизнес составили 40 тыс https://getclean.guru/uborka-kvartiry-posle-remonta
рублей, при этом в нашем распоряжении был стартовый капитал в размере 100 тыс https://getclean.guru/kliningovye-uslugi
рублей https://getclean.guru/ochistka-bassejna
На эти деньги, в первую очередь, мы создали сайт — это делалось для того, чтобы потенциальные клиенты могли ближе с нами познакомиться https://getclean.guru/myte-okon-posle-remonta
Кроме того, закупили необходимый инвентарь на первое время: швабры, тряпки, моющие средства, строительный пылесос, взяли в аренду поломоечную машину https://getclean.guru/myte-okon-v-kvartire
На эту статью расходов ушло порядка 30 тыс https://getclean.guru/mojka-fasadov-zdanij
рублей https://getclean.guru/
Фирма существует уже три года https://getclean.guru/promyshlennyj-klining
Сильная зависимость от человеческого фактора https://getclean.guru/myte-polov
Один нерадивый сотрудник может разрушить годами выстроенную репутацию https://getclean.guru/kompleksnaya-uborka-kvartiry
Невозможность осуществлять постоянный контроль над сотрудниками https://getclean.guru/myte-polov
Текучка кадров и попытки клиентов компании https://getclean.guru/himchistka-kozhanogo-divana
Этот год запомнится на долгие времена
(mDPPELbuuc, 10. 7. 2023 20:03)Этот год запомнится на долгие времена https://senler.ru/a/2d0za/5job/534556554-V1jVfsXWTDP https://mail.ru recepty-peceni-vareni.estranky.cz
If your boiler is in need of repairs, our skilled technicians can diagnose and fix the issue efficiently.
(BryanFueri, 9. 7. 2023 17:33)Gutter cleaning is an essential service we provide to prevent water damage and maintain the integrity of your property. https://youpic.com/photographer/MaxThomas/?mode=bio - Leak detection>>>
KUBET ทางเข้า、KU หวย、หาเงū
(JamesHaump, 9. 7. 2023 6:51)
KUBET ทางเข้า、KU หวย、หาเงินออนไลน์
https://9jthai.net
水微晶玻尿酸 - 八千代
(WilliamKar, 9. 7. 2023 1:07)
水微晶玻尿酸 - 八千代
https://yachiyo.com.tw/hyadermissmile-injection/
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100
learning website. offers learners beginners
(Bruceidopy, 14. 7. 2023 21:04)